4 Conceptes erronis sobre les cadires puja escales


Desmentim alguns mites o pensaments equivocats sobre les cadires puja escales.

Alguns dels conceptes erronis més comuns que envolten a les cadires elevadores estan relacionats que consumeixen molta energia, la seva grandària, si les parets no són prou fortes com per a fixar una cadira elevadora i si aquestes no funcionen durant els talls d’electricitat.

4 conceptos erroneos sobre los salvaescaleras

 

Les cadires elevadores consumeixen molta energia

Les cadires elevadores no consumeixen molta energia i això es deu a l’avançada tecnologia dels dispositius d’estalvi d’energia. Les cadires elevadores han recorregut un llarg camí i ara es consideren d’igual categoria, si no millor, que altres electrodomèstics.

En un article anterior, parlàvem sobre quanta electricitat consumeix una cadira pujaescales.

La majoria, si no totes, les cadires elevadores actuals compleixen amb les directives europees i estan construïdes segons les normes EN 81-40. L’eficiència energètica i la seguretat es troben entre aquestes directives. Com a regla general, la majoria de les cadires elevadores consumeixen molt poca energia al dia perquè l’electricitat carregui la bateria recarregable.

Alguns fins i tot consideren que una cadira elevadora és un dels electrodomèstics més barats que es poden utilitzar en una llar mitjana, basant-se en la suposició que la cadira elevadora mitjana puja i baixa per l’escala no més de 14 vegades al dia.

cuanta electricidad consume un salvaescaleras

 

Grandària de la cadira elevadora

La percepció de la majoria de les persones és que la grandària de les seves escales pot no ser prou ampla perquè una cadira elevadora es desplaci cap amunt, cap avall o al voltant de les corbes.

Per estrany que sembli, encara que l’ample de l’escala és un factor important, aquest no és l’assumpte més important.

La qüestió més important és la mesura global que es pren des de la columna vertebral de l’usuari fins als seus genolls o des de la columna vertebral fins als dits dels peus mentre està assegut en el seient de la cadira elevadora. En general, són els genolls de l’usuari les que sobresurten més, ja que la majoria dels usuaris poden reclinar els seus peus cap endarrere mentre descansen en el reposapeus.

Alguns usuaris els resulta difícil doblegar els genolls i els peus, per tant, pot ser que els seus peus sobresurtin més enllà del genoll, mentre descansen en el reposapeus. Qualsevol que sobresurti més (genolls o dits dels peus) és la mesura presa fins a la columna vertebral de l’usuari. A continuació, s’afegeix el gruix del respatller del seient, que determina la distància total des del respatller del seient fins als genolls o els dits dels peus de l’usuari quant a si una cadira elevadora es desplaçarà de manera segura per l’escala.

L’objectiu és evitar que els genolls o els peus de l’usuari xoquin amb el costat oposat de l’escala i a la majoria dels proveïdors proporcionem un espai lliure addicional de 25 mm per a estar segurs.

La grandària i el pes a vegades poden causar problemes de mobilitat i massa corporal, per la qual cosa els experts en cadires elevadores recomanem cadires elevadores capaces de suportar límits de pes de fins a 140 quilograms, més en pesos màxims de les cadires elevadores.

Una altra qüestió important a tenir en compte és que les cadires elevadores es poden plegar quan no estan en ús. Això augmenta de manera segura l’espai disponible per a caminar per a altres usuaris que necessitin usar l’escala.

4 conceptos erroneos sobre los salvaescaleras tamano

 

Les parets no són prou fortes

Un error molt comú és pensar que les cadires elevadores estan fixades a la paret. En gairebé tots els casos, les cadires elevadores es fixen als esglaons de l’escala.

Els peus de suport que sostenen el riell al llarg dels quals es desplaça el puja escaless estan fixats a esglaons específics de l’escala. El pes de la cadira elevadora i l’usuari es recolzen en tota la longitud de l’escala.

Aquells compradors que pensen que tal vegada les seves parets no siguin prou fortes, no tenen per què preocupar-se.

4 conceptos erroneos sobre los salvaescaleras fijacion

 

No serveix de res durant els talls de llum

Fa anys, la majoria dels fabricants fabricaven cadires elevadores que només funcionaven amb electricitat de xarxa. Desafortunadament, quan es produïa un tall de llum o es tallava l’electricitat, deixaven de funcionar immediatament. Això no sols era un inconvenient, sinó que sovint era molt insegur, ja que els usuaris d’edat avançada que vivien sols havien de pujar o baixar les escales per a trobar la caixa elèctrica que sovint estava en el pis de baix.

L’ús de bateries recarregables té molts avantatges. Avui dia, si la xarxa elèctrica falla, la cadira elevadora continuarà funcionant de manera segura utilitzant l’energia directa de la/s bateria/s recarregable/s. Els avanços d’avui dia permeten que l’electricitat de la xarxa carregui constantment les bateries, mentre que l’elevador d’escales utilitza l’energia directament de les bateries recarregades.

Les bateries recarregables de la majoria dels fabricants són capaços de fer funcionar la cadira elevadora durant aproximadament 3 o 4 dies utilitzant 7 viatges d’anada i volta al dia sense necessitat de recarregar la bateria. Tan aviat com la xarxa elèctrica torna a estar encesa, les bateries es recarreguen automàticament a la seva capacitat màxima.

×