Accessibilitat per a una escala de caragol


Accessibilitat per a una escala de caragol

Com fer accessible una escala de caragol?

Fa uns anys, Pablo i María es van enamorar d’un dúplex amb escales de caragol. Des de la planta inferior s’accedia per l’escala a la planta superior amb un dormitori suite i una gran terrassa.
En aquell moment l’immoble era perfecte per a la seva situació familiar. Els seus fills ja s’havien independitzat i va anar el moment perfecte per a fer el canvi d’una pis familiar massa gran a un apartament dúplex.

Les escales de caragol s’utilitzen en espais on es vol aprofitar l’espai, com és el cas d’aquest apartament.

Es van acostumar molt ràpid al nou estil de vida, gairebé jubilats i amb un pis petit, còmode i una gran terrassa repleta de plantes, la gran passió dels nostres protagonistes. Els caps de setmana passaven hores a la terrassa, arreglant les plantes, recol·lectant hortalisses del seu hort urbà i sopant tranquil·lament.

Uns anys després, la situació va canviar, ja que Pablo va sofrir una mala caiguda i va tenir una fractura en el genoll.
A Pablo li van immobilitzar el genoll amb un aparell ortopèdic per a evitar moviments bruscos i s’ajudava de crosses per a no posar pes a la cama i poder moure’s.

Buscant millores d’accessibilitat

María, anticipant-se a la situació que els venia damunt, va estar considerant diverses possibilitats perquè Pablo tingués una millor recuperació i pogués accedir a totes les àrees de l’habitatge sense dificultats.

La primera opció va anar la de buscar un pis sense escales, ja que en el seu actual apartament, el dormitori estava en la planta superior i per a accedir havien de pujar les escales de caragol, una cosa inviable en aquell moment.

La segona opció va anar la de fer obres en el seu benvolgut dúplex, adaptant un dormitori en la planta baixa. Això requeria bastant temps, diners i una adaptació que no compensava el fet de quedar-se en el seu actual pis.

Però María no es rendia i va començar a buscar solucions perquè poguessin continuar gaudint del seu estimat dúplex.
L’accessibilitat era el factor més important i havia de trobar com Pablo podia accedir a la segona planta. Volia quedar-se, ja que per a Pablo era una gran distracció poder cuidar les plantes a la terrassa, a més de ser la seva passió i una ajuda psicològica important en el procés de recuperació.

 

Solucions d’accessibilitat en escales de caragol

María, va contactar amb diverses empreses, per a veure com podia fer accessible per a Pablo la planta superior: un ascensor, una cadira puja escales …. alguna cosa que mai s’havia imaginat que podia solucionar aquella situació.

Va considerar diverses possibilitats i ens va cridar per a saber quina solució li podíem aportar.
Després d’explicar-nos la nova situació de Pablo, li suggerim que la millor solució era una cadira puja escales per a la seva escala de caragol.

 

Cadires puja escales per a escales de caragol

Amb la nostra experiència en el sector de l’elevació i aplicant criteris d’optimització, seguretat i preu orientem a María sobre els temes tècnics i funcionals ja que ara Pablo era una persona amb mobilitat reduïda.

Li vam proposar la nostra cadira puja escales Flow X, per a suprimir les barreres arquitectòniques i accessibilitat al pis superior.

Característiques de la cadira puja escales Flow X

María tenia moltes preguntes sobre la cadira puja escales i la seva instal·lació. Li comptem els avantatges de la cadira puja escales Flow, ja que volia saber exactament com seria.

Com es realitza la seva instal·lació?
La cadira puja escales es fabrica a mesura i s’instal·la sobre un raïl d’acer que va fixat sobre els graons, la qual cosa permet un muntatge ràpid, eficient i amb una alteració mínima per als altres usuaris de l’escala.

Com puja la cadira per l’escala de caragol?
La tecnologia ASL permet que Flow X giri i estigui perfectament anivellat mentre està en moviment. Gràcies a la rotació durant el trajecte, vostè està sempre en la posició més segura i còmoda.

La cadira és còmoda?
Sí, la cadira per a pujar escales té un seient inclinable de cinc graus que promou una postura natural, còmoda i saludable.
A més el reposapeus és ajustable i gira amb el seient per a assegurar que les cames i els peus es mantenen en una posició natural i còmoda, alleujant qualsevol tensió addicional sobre les seves articulacions.

Características de la silla salvaescaleras Flow X

 

La cadira puja escales és segura?
Si, la cadira puja escales és segura gràcies a la seva tecnologia ASL que permet evitar parades addicionals i moviments giratoris a l’inici, durant i al final del recorregut. A més va proveïda d’un cinturó de seguretat ergonòmic que permet cordar-se sense esforç amb una sola mà.
També disposa d’un dispositiu de crida integrat, et manté connectat en tot moment amb només prémer un botó.

Molestarà o a interrompre el pas quan no estigui en funcionament?
No, la cadira puja escales es plega totalment, sobresortint només 34 centímetres. A més perquè no desentoni amb la decoració del vostre apartament, tenim diferents entapissats per a poder personalitzar-la.

Características de la silla salvaescaleras Flow X

 

I si hi ha una apagada? Què passarà?
Si hi ha una apagada d’electricitat, la cadira puja escales continuarà funcionant gràcies al seu funcionament amb bateries.

 

Características de la silla salvaescaleras Flow X

 

Seguretat i accessibilitat

Avui Pablo s’està recuperant i la cadira puja escales li ha ajudat a accedir a la planta superior i poder estar en el seu dormitori i passar el temps cuidant de les seves plantes.

El fet de necessitar una cadira elevadora no succeeix només en cas que algú tingui un accident. Quan un es fa major i no té tanta agilitat, una cadira puja escales el pot ajudar a pujar les escales de forma més segura i ser més autònom.

 

Sillas salvaescaleras para escaleras de caracol

 

Sillas salvaescaleras para escaleras de caracol

 

Sillas salvaescaleras para escaleras de caracol

 

×