Accessibilitat universal a l’entorn de l’elevació: App Pulse


Accesibilitat universal

App Pulse

Fa un parell de mesos el Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya ens anunciava la presentació del projecte Pulse.

Aquest projecte es va presentar en la jornada Accessibilitat, Universal, Tecnològica i Seguretat a l’Ascensor que es va realitzar en la Sala d’actes de la Fundació ONCE el passat 24 de març de 2022 a Madrid.

Una solució universal de crida sense contacte per a ascensors

Pulse és una aplicació gratuïta per a cridar a ascensors sense contacte que permet a qualsevol persona fer ús de l’elevador a través del seu Telèfon intel·ligent i sense necessitat de
pressionar els botons de la cabina.

La utilització de l’ascensor presenta unes certes limitacions i dificultats per a col·lectius amb discapacitat o mobilitat reduïda. De la necessitat de trencar aquestes barreres neix Pulse. És la solució universal que permet a tots els usuaris accedir a qualsevol ascensor, independentment del seu fabricant.

Bàsicament és un sistema de crida de l’ascensor a través del Telèfon intel·ligent que evita pressionar físicament els botons mitjançant un maquinari propi dissenyat per al sector de l’elevació. Funcionarà en un entorn offline gràcies a la tecnologia sense fil de curt abast en la qual Nayar ha estat investigant i treballant durant més de tres anys, per a garantir una connexió òptima i compatible amb els telèfons intel·ligents.

L’assessorament de Fundació ONCE, sumat a l’experiència de FEEDA, i al coneixement tecnològic i els mitjans tècnics i humans de Nayar han possibilitat el seu desenvolupament. Una gran aposta per a garantir la independència en el dia a dia de persones amb discapacitat, contribuint a una societat amb igualtat de possibilitats.

 

App Pulse

Com disposar d’un ascensor accessible?

Per a disposar d’un ascensor accessible cal instal·lar un dispositiu Botonera Virtual Accessible en la cabina de l’ascensor i un altre en cada planta.

Per a fer la crida de l’ascensor n’hi ha prou amb descarregar gratuïtament l’app Pulse. Una vegada descarregada i havent-se instal·lat els corresponents dispositius BVA, el seu funcionament és senzill. L’usuari ha de situar-se a una distància menor de 5 metres de l’elevador i activar-lo amb el seu telèfon mòbil sense necessitat de pressionar la botonera de l’ascensor. seguidament obrir la la app en el Telèfon intel·ligent, selecciona en l’app l’ascensor i la planta a la qual vulgui anar i entrar a l’ascensor i confirmar que l’usuari està dins.

Quins avantatges ofereix Pulse?

Els avantatges que ofereix l’App Pulse són una compatibilitat amb totes les marques d’ascensors del mercat, la configuració de personalització per a l’ascensorista, així com un dispositiu universal que permet un ús senzill i intuïtiu, utilitzant només una aplicació compatible amb assistents de lectura, assistents de veu i teclats externs.

 

Accesibilitat universal App Pulse

Una aplicació accessible: tecnologia inclusiva per a trencar barreres

L’aplicació mòbil ha estat dissenyada pensant a facilitar l’ús de l’ascensor a tots els usuaris, tinguin o no discapacitat motriu o visual.
Amb ella es pot conèixer on es troba l’ascensor a través d’uns senyals sonors, així com gràcies a l’assistent de veu, cridar a l’ascensor a través d’ordres de veu i crear dreceres.

Accessibilitat universal per a l’ús autònom de l’ascensor per qualsevol usuari sense contacte, per a evitar prémer físicament la botonera de la cabina i prevenir els contagis per contacte.

Es pot aplicar en llocs de pública concurrència, transport públic, centres educatius, oficines, hotels, comunitats de propietaris i habitatges privats.

×