Aplicacions per a persones amb discapacitat motora


Gràcies a aquestes aplicacions per a persones amb discapacitat motora s’evita l’accés lent i difícil, o en alguns casos fins a impossibles.

aplicaciones para personas con discapacidad motora

Avui dia existeixen aplicacions per als desplaçaments de persones amb mobilitat reduïda, mitjançant posicionament es localitza llocs accessibles, aparcaments disponibles, rutes accessibles…

Accessibility Plus

Aquesta APP està dotada d’un sistema de geolocalització que permet a l’usuari visualitzar els punts d’interès accessibles pròxims a la seva posició.

Permet afegir nous punts que seran revisats per FAMMA (Federació d’Associacions de persones amb discapacitat física) per a posteriorment ser incorporats a l’aplicació.

L’APP està disponible tant per a sistema operatiu iOS com per a Android.

La pantalla principal de l’aplicació mostra les quatre opcions disponibles:

  • Realitat augmentada. Mitjançant fletxes, radar, mapa o llista, ofereix la localització de fins a 15 punts d’interès pròxims al punt on es trobi.
  • Consultar punts d’interès. Organitzat per categories, apareixen els punts d’interès pròxims a la seva posició indicant les distàncies a les quals es troben.
  • Afegir punts d’interès. Permet enviar, mitjançant un formulari, punts d’interès que no apareix en l’aplicació. Una vegada revisat i aprovat per FAMMA seran inclosos en l’aplicació.
  • Eines. Permet configurar l’idioma (anglès o espanyol) i que punts d’interès desitges veure (els proporcionat per FAMMA i/o els proporcionat pels usuaris).

Disabled park

Aquesta aplicació per a persones amb discapacitat motora permet localitzar aparcaments reservats, localitzar-te en el mapa, afegir places d’aparcaments i denunciar cotxes mal aparcats.

Té funcions molt interessants com:

  • Denúncia un cotxe mal aparcat. Permet posar-te en contacte amb la policia local en el 092 si hi ha un cotxe sense acreditació en una plaça reservada per a persones amb mobilitat reduïda.
  • Afegeix una plaça per a persones amb discapacitat. Des de l’aplicació mòbil podràs incloure una plaça d’aparcament, situant-te en el punt on vulguis col·locar-la i prement «afegir».
  • Cerca una plaça per a persones amb discapacitat. Mostra en el mapa els aparcaments disponibles.

Vodafone Línia Accessibilitat

Línia Accessibilitat és una aplicació promoguda per la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) amb el suport de la Fundació Vodafone España i el Real Patronat sobre Discapacitat que, en aquests moments està en manera de proves, però que dins de molt poc estarà disponibles.

És una aplicació gratuïta (actualment en fase de proves) que permetrà avisar de problemes d’accessibilitat. Els usuaris de l’aplicació podran manar un avís als ajuntaments i a les organitzacions sobre incidències o problemes en infraestructures “que dificultin la mobilitat de persones amb discapacitat”, bé per ser inaccessibles o per estar deteriorades. Està disponible punt en castellà i anglès.

A través de la intranet de la plataforma, els ajuntaments i les organitzacions involucrades en el sector de la discapacitat podran rebre en temps real els avisos per a conèixer “tot l’itinerari que segueix la incidència”. També es poden realitzar avisos a través de la pàgina web , perquè aquells que no disposen d’un telèfon intel·ligent puguin emprar també el servei.

TUR4*all

TUR4*all és una aplicació mòbil i gratuïta que impulsen la Fundació Vodafone España i PREDIF, en col·laboració amb la Fundació Vodafone Portugal i Accessible Portugal, per a crear primera plataforma de turisme accessible gestionada per experts en accessibilitat.

A través d’aquesta plataforma s’informa de rutes, plans de vacances, valoracions d’usuaris o fins i tot cursos de formació especialitzat. Pots triar entre rutes i plans a Espanya o a Portugal.

Equalitas Vitae

Una app per als amantes dels viatges i de l’oci. Inclou llistats sobre hotels i cases rurals adaptats, així com platges, rutes culturals, museus i espais naturals accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

De moment no són molt extensos els seus resultats de cerca. Té en la seva pàgina web un apartat de notícies, ofertes de viatges i experiències viatgeres narrades per usuaris amb mobilitat reduïda molt interessants.

Mapcesible

Mapcesible és una espècie de cercador de la mobilitat reduïda en la qual els usuaris puntuen des der estaurantes, allotjaments i comerços fins a platges en funció de si estan adaptats. Aquests mateixos usuaris poden avaluar-los responent a un qüestionari. Es pot navegar com a anònim, però és convenient registrar-se per a poder valorar.

A dia de la data tenen 3.798 “accesibilistas” i 20.985 llocs avaluats. Un lloc realment interessant, d’aspecte agradable, fàcil accés i bastant nou.

 

×