Beneficis de les cadires elevadores


A Farré Accessibilitat els expliquem els beneficis de les cadires elevadores per a la seva llar.

 

beneficios de las sillas elevadoras

 

Per a molts individus, estar confinats en una cadira de rodes no era el seu pla de vida. Els usuaris de cadires de rodes s’enfronten a diversos reptes, el més notable dels quals és la mobilitat limitada.

Per a tirar endavant, els usuaris de cadires de rodes necessiten fer ajustos en el seu estil de vida. Amb el temps, no obstant això, els canvis que faci es convertiran en una rutina i l’ajudaran a portar un estil de vida feliç.

Un dels canvis que ha de considerar és la instal·lació de cadires elevadora a la seva casa. D’aquesta manera, pot passar d’un nivell de pis a un altre amb facilitat. A més, una cadira elevadora significa que no ha de dependre d’amics o parents per a moure’s per la seva pròpia casa.

Les cadires elevadores, així com els ascensors, les plataformes elevadores per a cadires de rodes i les plataformes elevadores verticals ofereixen una tona d’altres beneficis, com vam mostrar a continuació.

 

Independència

Una de les principals raons per les quals moltes persones majors o discapacitades trien viure en una residència per a persones majors és perquè ja no poden desplaçar-se amb facilitat per les seves cases, fins i tot si estan usant cadires de rodes. La incapacitat per a moure’s amb seguretat és un gran inconvenient per a moltes persones majors. I, encara que els cuidadors professionals poden ajudar els ancians a satisfer les seves necessitats bàsiques, no es pot esperar que proporcionin aquesta ajuda les 24 hores del dia.

A més, contractar a un cuidador és una despesa costosa que pot resultar fora de l’abast financer de moltes persones majors. Això significa, per tant, que tasques simples com banyar-se, moure’s d’un pis al següent, o fins i tot aixecar-se de la seva cadira, poden convertir-se en una tasca impossible. És el que porta a moltes persones a acceptar la situació en la qual es troben.

Ha d’adonar-se que les cadires elevadores poden ajudar-lo fàcilment amb aquest problema. Amb una cadira elevadora en el seu lloc, vostè podrà gaudir de tranquil·litat i independència ja que pot ser transportat fàcilment d’un pis a un altre amb només prémer un botó.

A més, quan no està en ús, pot usar el control remot per a enviar la cadira elevadora a un altre pis i fora de la seva vista. Això significa que no hi ha cap raó per a no gaudir de totes les àrees del seu habitatge de forma segura i sense haver de dependre d’altres persones.

 

beneficios de las sillas elevadoras independencia

 

Seguretat

Algunes persones majors que sofreixen lesions o experimenten una caiguda sovint ho fan mentre es troben en la comoditat de la seva casa, la majoria de les quals ja estan usant cadires de rodes per a desplaçar-se. Tal situació pot fer que baixi la guàrdia, ja que ocorre just a la seva casa, que vostè considera un refugi segur.

Això és especialment perillós quan es considera l’ús d’escales per persones d’edat avançada o que sofreixen de condicions com l’artritis. Això fa que les escales es converteixin en les zones més perilloses de l’habitatge.

La cadira elevadora l’ajudarà a mantenir-se segur mentre es mou i elimina el risc d’ensopegar amb un objecte, relliscar-se, marejar-se o cansar-se sobtadament, així com el de perdre’s un graó.

Tot el que ha de fer quan vulgui pujar al pis superior és activar la cadira elevadora per a arribar a la seva ubicació actual, asseure’s, cordar-se el cinturó, i en uns pocs segons, estarà en camí cap amunt. Els elevadors d’escales per a cadires de rodes estan dissenyats per a ser dispositius intel·ligents, que els ajuden a percebre o detectar objectes que puguin estar en el seu camí. És un mecanisme dissenyat per a prevenir col·lisions.

Els cadires elevadores vénen amb una bateria de suport en cas que hi hagi un tall d’energia en l’àrea, la qual cosa garanteix que mai es quedi encallat. També s’inclou un seient giratori per a facilitar l’aterratge. S’han establert mecanismes de seguretat per a assegurar que els nens petits no puguin activar les cadires elevadores per error.

 

beneficios de las sillas elevadoras seguridad

 

Una inversió pràctica

A més de poder portar una vida llarga, està sorgint la necessitat d’una vida independent entre els ancians. Això és alguna cosa en el que la majoria de la gent no havia pensat en anys anteriors.

Per tant, si vostè es troba entre les persones que resideixen en una casa de dos pisos, una de les millors modificacions que pot haver fet a la seva llar seria la instal·lació d’una cadira elevadora. És assequible, segura i pràctica. A més, en instal·lar aquesta cadira elevadora, està invertint en millor accessibilitat, salut i tranquil·litat.

Una cadira elevadora estàndard pot instal·lar-se fàcilment en un sol dia. A més, la cadira elevadora no ocuparà molt espai a la seva casa.

 

beneficios de las sillas elevadoras inversion practica

 

Ús en interiors i exteriors

El que té de bo una cadira elevadora és que no està necessàriament restringida per al seu ús en interiors. Si té un pati, terrassa o pòrtic amb graons i escales en el front, pot ser convenient i en alguns casos necessari la instal·lació d’un elevador d’escales per a exterior.

Les cadires elevadores es poden instal·lar segons la grandària disponible, no importa si només té 2 o 3 graons, i com en el cas dels interiors, tindrà la llibertat de moure’s sense por de caure. D’aquesta forma augmentarà encara més la seva independència permetent-li explorar l’exterior en lloc de quedar-se atrapat a l’interior.

 

beneficios de las sillas elevadoras exterior interior

 

×