Cadira pujaescala o plataforma elevadora


plataforma elevadora o cadira pujaescala

Cadira pujaescala o plataforma elevadora. Quina és el millor per a mi?

Si pujar les escales de la teva casa comença a ser difícil, normalment hi ha dues opcions que es poden considerar per a resoldre el problema. La primera opció és romandre en la llar (amb modificacions), i l’altra és mudar-se a una residència per a persones majors o a un centre d’habitatge assistit. Ambdues són opcions factibles, però molts prefereixen romandre a la seva casa perquè evita l’estrès d’haver de mudar-se de nou, i fa possible romandre en el lloc que té tants llaços emocionals positius. Una llar és un lloc de comoditat, ja que és on la majoria de les persones construeixen records duradors amb la família i els amics, ja sigui de festes de vacances o reunions socials amb amics.

No obstant això, per a aquells que decideixin que volen romandre a la seva casa, hi ha modificacions que probablement seran necessàries per a assegurar que continuï sent prou segura per a viure allí. Les escales solen acabar sent la primera àrea de preocupació per als ancians o les persones amb mobilitat limitada. Fora dels banys, una escala és l’àrea de la casa que presenta molts riscos potencials de lesions si algú cau.

Cadira pujaescala o plataforma elevadora?

Per a assegurar-se que les escales ja no siguin una barrera en la llar, molts consideraran la instal·lació d’una cadira pujaescala o una plataforma elevadora per a la llar.

No obstant això, la pregunta és, com sap quina és la millor opció per a vostè? La resposta realment depèn d’una varietat de factors.

 

Cadira pujaescala

Amb les nostres cadires pujaescales podrà tornar a pujar les escales sense cap dificultat, recuperant la seva independència. Les cadires pujaescales són segures i fàcils d’usar, tant per a escales rectes o corbes.

Un pujaescales és una cadira motoritzada que pot ser muntada en els esglaons de l’escala. Si necessita una solució ràpida i assequible per a accedir de manera segura al nivell superior de la seva casa, una cadira pujaescala és una gran opció. En el cas d’escales rectes, es pot instal·lar una cadira pujaescala en tan sols un dia després de la seva compra. Les instal·lacions de les cadires pujaescales corbes tenen un temps de lliurament més llarg perquè el riell està personalitzat.

Les cadires pujaescales es poden instal·lar tant en escales rectes com corbes, tant en interiors com en exteriors. Per tant, si la seva escala limita l’accés a la seva casa o a un altre nivell de pis dins de la seva casa, en Farré Accessibilitat tenim una varietat de models de pujaescales que poden ser d’ajuda per a vostè. Per a millorar encara més la seguretat, hi ha diverses opcions que es poden afegir a la seva cadira pujaescales, tals com un riell plegable manual o elèctric (evita que el riell es converteixi en un perill d’ensopegada en el replà inferior).

Una cadira pujaescales és una solució més viable que una plataforma elevadora si el preu és una consideració principal. Mentre que l’espai en l’escala es pot reduir lleugerament, el reposapeus, el seient i els reposabraços es poden plegar quan no s’utilitzen, de manera que els altres encara tinguin suficient espai per a recórrer les escales a peu.

En Farré Accessibilitat li podem oferir cadires pujaescales rectes com Home Glide, cadires pujaescales rectes i corbes com a Flow i cadires pujaescales d’exterior com Home Glide exterior.

silla salvaescalera o plataforma elevadora 1

 

Quan una cadira pujaescales de no és la millor solució?

Encara que hi ha molts beneficis en tenir una cadira pujaescales, normalment no és una opció recomanada per als usuaris de cadires de rodes o elèctriques. Per a poder usar una cadira pujaescala de manera segura, l’usuari ha de ser capaç d’aixecar-se d’una cadira amb poca o cap ajuda. Per a aquells que estan en una cadira de rodes o una cadira elèctrica, això pot ser molt perillós, per la qual cosa sovint no és una solució recomanada per a ells. Una plataforma elevadora vertical és les millor solució per als usuaris de cadires de rodes i cadires elèctriques, ja que poden romandre en les seves cadires i viure de manera independent.

 

Pros i contres de les cadires pujaescales

Pros:

 • Assequible
 • Una solució per a les necessitats a curt i llarg termini
 • Temps de lliurament ràpids
 • Fàcil i ràpid d’instal·lar
 • Permet a uns altres utilitzar encara ser capaç d’utilitzar l’escala

Contres:

 • Normalment no és una solució segura per als usuaris de cadires de rodes
 • Capacitats de pes més baixes en comparació amb una plataforma elevadora

 

Plataforma elevadora per a la llar

Les plataformes d’elevació vertical,permeten salvar desnivells de diversos metres. Quant al disseny, algunes són semblants a un ascensor, amb la diferència que gairebé no necessiten fossat (a penes 15 cm o menys). Una plataforma elevadora per a la llar és l’opció més cara entre les dues, però ofereix diversos beneficis a algú que necessita una solució segura per a moure’s entre els pisos de la seva casa. En primer lloc, l’addició d’una plataforma elevadora per a habitatges agrega valor a la seva llar. Una plataforma elevadora per a habitatges també li ofereix una varietat d’opcions de disseny. Pot seleccionar un disseny i color de cabina perquè coincideixi amb la decoració de la seva llar i triar una porta giratòria que coincideixi amb les altres portes en tota la casa. La capacitat de desplaçar-se a diversos nivells de pis amb només prémer un botó també el fa més atractiu.

Finalment, una plataforma elevadora serà la solució accessible més segura per als usuaris de cadires de rodes i cadires elèctriques. Té una major capacitat de pes i té suficient espai perquè l’usuari no hagi de pujar i baixar de la cadira de rodes o de la cadira elèctrica per a navegar d’un nivell de pis a un altre.

A més de ser l’opció més cara entre les dues, una plataforma elevadora requereix més planificació i treball.

En Farré Accessibilitat li podem oferir la Plataforma elevadora Butler que és perfecta per a habitatges particulars, sent la plataforma més petita disponible en el mercat.

silla salvaescalera o plataforma elevadora 2

 

Pros i contres d’una plataforma elevadora

Pros:

 • Segur i convenient per a accedir a diversos nivells (a través de l’estil de pis està limitat a dos)
 • Múltiples opcions de disseny i la possibilitat de personalitzar-ho perquè coincideixi amb la decoració de la seva casa
 • Una de les millors solucions accessibles per als usuaris de cadires de rodes i cadires elèctriques

Contres:

 • Més costosa d’instal·lar
 • Major temps d’instal·lació

 

Resum

Una cadira pujaescales és l’opció més assequible i és una excel·lent solució per a les persones majors amb mobilitat limitada que volen romandre a la seva casa. Ofereix un temps de resposta ràpid i un viatge segur i còmode per a pujar i baixar les escales.

D’altra banda, una plataforma elevadora, proporcionarà un accés a múltiples nivells i és la millor opció per als usuaris de cadires de rodes.

Esperem que aquest article li hagi ajudat a tenir una millor idea de quin producte és la millor solució accessible per a vostè, el seu amic o familiar.

 

×