Com adaptar un habitatge perquè sigui accessible?


NComo adaptar una vivienda para que sea accesible

Com adaptar un habitatge perquè sigui accessible després d’un accident esportiu?


Per a explicar com adaptar un habitatge perquè sigui accessible, us contarem la història de Carlos, un apassionat dels esports extrems.

Des de jove, sempre gaudia d’activitats com el surf, el surf de neu i el skateboarding. No obstant això, un dia, mentre practicava skateboarding en una pista de patinatge, va sofrir un greu accident i van haver d’operar-li l’esquena, maluc i genolls.

Després de passar per un llarg procés de rehabilitació, Carlos es va adonar que hauria de fer alguns canvis en la seva vida per a adaptar-se a la seva nova condició. Un dels majors desafiaments era fer que la seva casa fos accessible per a ell i la seva nova situació.

Cadaptar una vivienda para que sea accesible silla de ruedas
Como adaptar una vivienda para que sea accesible en muletas

Ja havia passat diversos mesos en cadira de rodes i vió la falta d’accessibilitat de la seva llar.Després de la seva recuperació Carlos va deixar la cadira de rodes i es va començar a ajudar amb unes crosses.

Va ser llavors quan Carlos, més recuperat i amb forces, va decidir fer reformes en la seva llar per a fer-ho accessible ja que vivia en un dúplex bastant antic. Va anar una oportunitat d’adaptar el seu pis a les seves necessitats i a més renovar-lo.

Va implicar diverses adaptacions i canvis en l’entorn per a millorar l’accessibilitat:

Primer, va parlar amb la comunitat, ja que coneixia altres casos de veïns amb falta de mobilitat, per a posar una rampa en el vestíbul, ja que hi havia 3 graons del replà a l’ascensor. El problema va anar que el pendent era massa empinada i es va haver de descartar la rampa.

L’altra opció va ser la de la instal·lació d’una plataforma salvaescaleras.

Les plataformes salvaescaleras estan dissenyades per a les persones que es desplacen en cadira de rodes o amb la mobilitat reduïda, s’adapten a gairebé tots els tipus d’escales siguin de tram recte, amb corbes o amb replans.

Quant a l’interior de l’habitatge, li van col·locar barres de suport en les parets del bany i prop del llit per a ajudar a mantenir l’equilibri en caminar.

També va canviar el paviment, ja que els paviment relliscós pot ser perillosos per a algú que usa crosses. Van utilitzar materials antilliscants per a ajudar a prevenir caigudes.

A més Carlos, en viure en un dúplex, i haver de pujar les escales amb crosses, va decidir que li instal·lessin un salva escales.
Una cadira salvaescaleras és una excel·lent opció per a millorar l’accessibilitat i la seguretat en una casa per a algú amb poca mobilitat.

Adaptar una vivienda para que sea accesible plataforma salvaescaleras

Plataforma puja escales

Adaptar una vivienda para que sea accesible el baño

Bany accessible

T’expliquem algunes dels avantatges que una cadira salvaescaleras pot oferir-te:

Una cadira salvaescaleras et permet accedir a diferents nivells de la casa sense haver de pujar o baixar escales, la qual cosa millora significativament l’accessibilitat i la independència.

Estan dissenyades per a ser segures i estables, la qual cosa redueix el risc de caigudes i lesions.

A més són molt fàcils d’usar, amb controls simples que poden ser operats per qualsevol persona amb poca mobilitat.

Les cadires salvaescaleras ocupen molt poc espai i no requereixen modificacions estructurals a la casa, la qual cosa les converteix en una solució ideal per a llars on l’espai és limitat.

Poden ser instal·lades en qualsevol tipus d’escala, recta o corba, per la qual cosa s’adapten a les necessitats de cada llar.

Estan dissenyades per a ser còmodes, amb seients embuatats i respatllers ajustables per a proporcionar un suport adequat.

Adaptar una vivienda para que sea accesible con silla salvaescaleras

Cadira puja escales

Adaptar una vivienda para que sea accesible con silla salvaescaleras

Cadira puja escales

Aquestes són només algunes dels avantatges que una cadira salvaescaleras pot oferir si tens poca mobilitat a casa. És recomanable parlar amb un professional en adaptacions per a la llar per a obtenir més informació i recomanacions específiques per al teu cas.

A Farré Accessibilitat, estarem encantats d’ajudar-te.

Adaptar-se i superar els obstacles

Malgrat els desafiaments que va haver d’enfrontar, Carlos va aconseguir adaptar-se a la seva nova vida i va trobar maneres de continuar fent les coses que estimava, incloent-hi el skateboarding. Va aprendre noves tècniques i trucs adaptats a la seva nova condició i va continuar practicant aquest esport amb la mateixa passió que abans del seu accident.

Amb tot el que li havia passat, Carlos es va adonar de la importància de l’accessibilitat per a les persones amb falta de mobilitat. Va decidir convertir-se en defensor de l’accessibilitat i va treballar amb organitzacions locals per a promoure l’accessibilitat en les comunitats. Amb la seva experiència personal i la seva passió per l’accessibilitat, Carlos es va convertir en una líder en la seva comunitat i una inspiració de superació..

La història de Carlos és un recordatori que, encara que la vida pot ser difícil a vegades, sempre hi ha maneres d’adaptar-se i superar els obstacles. Amb paciència i determinació, podem trobar solucions per a qualsevol problema i seguir endavant amb les nostres vides.

×