Consells per triar una cadira pujaescales


Què és una cadira pujaescales?

Les cadires pujaescales són cadires o plataformes que es desplacen per un rail ancorat a l’escala. Poden instal·lar-se en qualsevol escala, són segures i fàcils d’usar, no entorpeixen el pas a altres usuaris de les escales i tenen gran varietat d’opcions de personalització.

Les cadires pujaescales es poden utilitzar per pujar i baixar a una persona, però també petits objectes, prement un botó.

Una cadira pujaescales, a grans trets, és un seient giratori que es desplaça per un rail situat en l’escala per accedir a altres plantes.

 

Com triar correctament una cadira pujaescala?

Quan, per qüestions diverses, té poca mobilitat i pujar les escales és un impediment, en ocasions pot optar per instal·lar-se en una altra planta i fins i tot canviar-se d’habitatge.

És una solució, però canviarà els seus hàbits, la distribució del seu habitatge o fins i canviar-se d’habitatge per poder accedir sense problemes al seu dormitori?

De vegades pot descartar la possibilitat d’una solució de mobilitat ja que, en general, pensem que és molt costós i car però existeixen solucions per millorar l’accessibilitat sense haver de realitzar tots aquests canvis d’hàbits i ni de distribució.

Instal·lar una cadira pujaescales en el seu habitatge és és una inversió que li aportarà qualitat de vida, podrà tornar a pujar les escales sense cap dificultat, recuperant la seva independència.

Una cadira pujaescales ja no té per què ser un dispositiu horrible i molest en les escales. Les nostres cadires pujaescales s’han dissenyat especialment per combinar-se de forma discreta amb el mobiliari de la seva llar.

 

Abans de triar la cadira pujaescales més adequada per a les seves necessitats, hauria de dedicar un temps a plantejar-se els següents aspectes que poden ajudar-li a respondre les preguntes que puguin sorgir-li a l’hora d’adquirir una cadira pujaescales.

 

Com és la seva escala?

El tipus d’escala és fonamental per a l’elecció d’una cadira pujaescales, ja que cadascuna té les seves característiques.

Les cadires pujaescales es poden classificar en funció del tram d’escales: recte o corb. Depenent d’un o un altre format el sistema serà diferent.

 

Tipus de cadires pujaescales

Dins de la nostra gamma de cadires pujaescales tenim :

Cadira Pujaescales Flow2, per a escales rectes i corbes d’interior

consejos para elegir una silla salvaescaleras flow

 

Cadira Pujaescales Homeglide, per a escales rectes d’interior i exterior.

consejos para elegir una silla salvaescaleras homeglide

 

Quin espai necessito per poder instal·lar una cadira *salvaescalera?

L’ample mínim per a escales rectes és de 680 mm (sense explicar el que necessiten els genolls de l’usuari flexionades) i per a les corbes uns 750 mm (que es poden reduir a 605 mm instal·lant opcions com a gir automàtic en parada o sobre recorregut per desembarcar en el replà superior en lloc de ran de l’últim graó) i depenent de la inclinació de l’escala.

Gràcies al disseny estilitzat de la gamma de cadires pujaescales, la major part de l’espai de l’escala estarà buit per al trànsit d’altres membres de la seva llar quan la cadira es trobi plegada en la seva posició d’emmagatzematge.

 

Quina seguretat ofereixen les cadires pujaescales?

Totes les cadires pujaescales s’han dissenyat i fabricat seguint estrictament les últimes normatives europees per garantir la màxima seguretat a tots els usuaris.

Durant el trajecte el cinturó de seguretat i els braços corbats opcionals el mantenen segur en el pujaescales.
Si l’elevador es troba amb un obstacle es detindrà de forma segura, gràcies a unes vores especials de seguretat en la unitat d’accionament.
El pujaescales funciona amb bateries, la qual cosa significa que es pot utilitzar durant un tall elèctric.

 

És necessari algun tipus d’obra de preparació de l’escala per instal·lar la cadira pujaescales?

En principi no és necessari realitzar obres. En qualsevol cas, durant la visita li assessorarem i s’analitzarem el millor recorregut.

Totes les nostres cadires pujaescales estan fixades als esglaons i no a la paret.

Les cadires pujaescales poden instal·lar-se en menys d’un dia, la qual cosa suposa el mínim trastorn per a la llar.

 

Es poden personalitzar les Silla pujaescales?

Efectivament, les nostres Cadires pujaescales vénen dotades de varietat de tapissats i colors de rail perquè la cadira s’adapti al seu habitatge tot el que sigui possible.

 

×