L’entrada de la seva casa més accessible


Existeixen solucions per a fer l’entrada de la seva casa més segura i reduir el risc de caigudes.

 

la entrada de su casa mas accesible

 

Les caigudes són una de les principals causes de lesions entre els adults i majors. Sovint són el resultat de catifes no fixes, escales sense baranes, camins obstruïts i amplis espais sense suports. Existeixen solucions per a fer l’entrada de la seva casa més segura i reduir el risc de caigudes.

Disseny Universal

El disseny universal és un concepte important a tenir en compte a mesura que planeja envellir en el seu habitatge. Cada vegada els habitatges nous es construeixen d’acord amb aquest concepte, especialment quan els possibles residents tenen limitacions funcionals.

Els principis del disseny universal van ser proposats per primera vegada en l’obra de l’autor Selwyn Goldsmith, qui va escriure Designing for the Disabled, un llibre pioner sobre conceptes sense barreres, en 1963.

Avui dia, el disseny universal està estretament relacionat amb el concepte de disseny inclusiu i inclou enfocaments per a fer que els edificis i altres productes siguin més utilitzables, especialment per a les persones majors i les persones amb discapacitats.

El disseny universal també forma part del moviment d’accessibilitat , que va començar en la dècada de 1960. L’accessibilitat es va convertir en un factor comercialment significatiu en el disseny de la llar a principis de la dècada de 1980, quan el desenvolupament de diverses tecnologies d’assistència va permetre als arquitectes combinar aquestes consideracions amb l’estètica.

El desenvolupament de la medicina moderna i el consegüent augment de l’esperança de vida també ha fomentat l’ús del disseny universal en la construcció d’habitatges i altres productes, tecnologies i serveis.

Un dels principis centrals del disseny universal és l’accessibilitat. L’accessibilitat és el grau en què un producte, servei o entorn és utilitzable per a les persones amb discapacitat.

 

la entrada de su casa mas accesible diseno universal para todos

 

Graons

Els graons en les entrades representen un risc d’ensopegar o caure per a tots, però són especialment perillosos per a les persones de la tercera edat.

Totes les escales han de tenir passamans en tots dos costats, sense importar els pocs graons que tinguin. Els passamans han d’estendre’s més enllà de la part inferior i superior de les escales per a proporcionar una base sòlida per a tota la seva longitud. Els passamans també han de ser rodons perquè siguin fàcils d’agarrar. Els esglaons exteriors han de tenir esglaons de goma o cinta antilliscant com a mesura preventiva mínima contra el lliscament.

Els graons també requereixen una il·luminació adequada per a assegurar que els graons siguin clarament visibles. La il·luminació adequada és especialment important per als graons superior i inferior, on les caigudes són més probables. És més probable que s’ensopegui o caigui quan està tractant de fer més d’una cosa al mateix temps.

 

 

Plataformes elevadores

Una plataforma elevadora per a cadires de rodes pot ser una altra solució de millorar l’accessibilitat en l’entrada de la seva casa.

Les plataformes d’elevació vertical, permeten salvar desnivells de diversos metres. Quant al disseny, algunes són semblants a un ascensor, amb la diferència que gairebé no necessiten fossat (a penes 15cm o menys). Altres plataformes, per a altures menors, consisteixen en una base i unes proteccions laterals a mitjana altura.

En aquells casos en els quals no pot realitzar-se fossat, es disposa d’una petita rampa abatible per a accedir a la plataforma.

L’elevador haurà d’estar equipat amb dispositius anti cisallament davant i sota la plataforma. A més haurà d’existir un botó de parada d’emergència.

La Plataforma elevadora Ergon és perfecta per a comunitats per a per a superar els desnivells verticals.

La Plataforma elevadora Butler és perfecta per a habitatges particulars, sent la plataforma més petita disponible en el mercat.

 

plataforma elevadora butler
plataforma elevadora ergon

 

Plataformes puja escales

Una plataforma puja escala per a cadires de rodes pot ser una de les formes més efectives de millorar l’accessibilitat en l’entrada de la seva casa.

Les plataformes puja escales estan dissenyades per a les persones que es desplacen en cadira de rodes o amb la mobilitat reduïda, s’adapten a gairebé tots els tipus d’escales siguin de tram recte, amb corbes o amb replans.

La platafora puja escala Supra Corba, està creada per a complir amb les necessitats de clients que demanden el millor en comoditat i qualitat.

Està dissenyada per al seu ús en qualsevol mena d’escala: corba, recta amb un canvi d’arracada, amb diversos replanells i de caragol. És la solució perfecta per a superar les barreres arquitectòniques i fer que el seu edifici sigui accessible per a tots.

La plataforma puja escala Supra Línia és perfecta per a salvar recorreguts sense girs i de pendent constant. Aquesta plataforma és el model idoni per a instal·lar en escales rectilínies sense canvis de pendent. Està dissenyada per al seu ús en una escala recta amb una inclinació constant.

Està dissenyada per al seu ús tant per usuaris de cadires de rodes convencionals o cadires elèctriques, com per a persones amb problemes de mobilitat i és la solució perfecta per a superar les barreres arquitectòniques i fer que el seu edifici sigui accessible per a tots.

 

plataforma salvaescalera supra linea tramos rectos
plataforma salvaescalera supra curva tramos curvos

 

Rampes per a cadires de rodes

 

Una rampa per a cadires de rodes pot ser una altra solució per a millorar l’accessibilitat en l’entrada de la seva casa. Les rampes són un avantatge no sols per a les persones que estan confinades a una cadira de rodes, sinó també per a aquelles que simplement necessiten una forma menys estressant de sortir i entrar a la casa.

No obstant això, la instal·lació d’una rampa per a cadires de rodes és un projecte de gran envergadura que requereix una planificació minuciosa per a satisfer plenament les necessitats dels ocupants.

 

Tothom envelleix, però si vostè pren mesures ara per a assegurar-se que pot envellir en la seva llar, pot evitar alguns dels pitjors impactes negatius que l’envelliment pot tenir en la seva qualitat de vida. Envellir a la seva casa requereix preparar cada aspecte de la seva llar amb accessibilitat i seguretat en ment, i això inclou els llocs per on vostè entra i surt.

 

×