Les persones grans poden viure amb independència a casa


Quan és necessària una cadira pujaescales?

ser mayor y vivir con independencia en casa seguro

Poder envellir a casa, de forma independent i segura, és el que tots desitgem.

Per aquest motiu, en Farré Accessibilitat creem espais adaptats per a les persones grans. Us aconsellem sobre com fer de la teva casa un espai segur i confortable.

A mesura que un va envellint, a poc a poc, perd la capacitat de moure’s com abans.

Investigacions recents mostren que més del 10% de ciutadans necessiten usar un bastó, més del 4% necessita un caminador i el 3% utilitza cadires de rodes per a moure’s independentment.

Els problemes de mobilitat poden ser frustrants per a moltes persones majors.
La pèrdua de mobilitat sovint fa disminuir la seva independència, i pot conduir a depressió i altres problemes de salut.

 

Adaptar l’habitatge

Quan pensem a llarg termini i imaginem que volem envellir a la nostra casa, hem de ser capaços d’avançar-nos i identificar possibles obstacles o perills.

És molt important condicionar l’entorn de la persona major per a facilitar conductes independents. L’entorn en el qual ha de fer les seves tasques quotidianes ha de ser el més segur possible i al mateix temps faciliti la seva major independència.

Convé revisar i eliminar l’existència d’obstacles ambientals que dificultin l’autonomia i suposin un risc.


Amb la finalitat de promoure conductes independents, és possible que calgui realitzar alguns canvis en l’habitatge com l’elevació del wc, terres antilliscants en el bany, punts de llum en la cuina o el passadís, etc.

Hi ha clients que fins i tot han considerat canviar-se de casa o fer obres per a adaptar la primera planta de la casa i així no haver de pujar les escales. Però, la cadira pujaescales és la solució més pràctica.

Malgrat les inquietuds inicials, els clients que han instal·lat una cadira pujaescales en la seva llar, els ha permès millorar la seva qualitat de vida i donar tranquil·litat a la família al saber que ja no hi ha risc de caiguda en les escales. A més, la cadira es pot plegar quan no està en ús, la qual cosa permet l’ús normal de les escales pels altres usuaris.

 

ser mayor y vivir con independencia en casa
ser mayor y vivir con independencia en casa movilidad

 

El cost de la cadira pujaescales i la seva adequació a les escales

Una de les reserves més comunes dels nostres clients a l’hora de comprar una cadira pujaescales pot ser el cost o el temor que no càpiga en les escales.

Aquest tipus d’objeccions ocorre normalment quan el client encara té poca informació sobre el producte o quan encara té dubtes sobre l’espai que ocupen la cadira i el carril, sobre la qualitat dels materials, entre molts altres detalls.

És per aquest motiu que a Farré Accessibilitat expliquem tot el funcionament i fiabilitat dels nostres productes i també avaluem la condició de mobilitat de la persona per a poder aconsellar-li el model de pujaescales més adequat.

Si ens decidim per comprar una cadira pujaescales, no haurem de realitzar grans obres a la nostra casa, ja que aquest tipus d’elevadors domèstics només necessiten un rail ancorat a l’escala i una presa de corrent per a subministrar electricitat a la instal·lació. De manera que podrem comptar amb el seu útil i senzill servei sense necessitat de ficar-nos en molestos treballs de reforma.

Per descomptat, les cadires pujaescaless funcionen amb total seguretat i disposen al llarg de tot el seu recorregut d’una sèrie de dispositius que garanteixen la tranquil·litat de l’usuari. En tractar-se d’un mecanisme elèctric, en el seu disseny s’ha inclòs un sistema de parada automàtica i un dispositiu de baixada d’emergència, per si hi ha un tall d’electricitat. A més d’un sistema anti deslliçament per a protegir a l’usuari de qualsevol impacte ocasionat per un bloqueig degut a un obstacle en el recorregut de la cadira pujaescales.

Descobreix el preu per a instal·lar una cadira pujaescales al teu habitatge. A sillaselevadoras poden configuri la seva cadira pujaescales i rebre un pressupost del cost.

És natural voler informar-se sobre el preu de qualsevol nova adquisició, i molt més quan dita adquisició requereix un desemborsament tan important com un és aquest tipus de sistema. Sens dubte es tracta d’una decisió molt meditada. Per això volem informar-te no només del seu preu, sinó també de les diferents possibilitats.

 

ser mayor y vivir con independencia en casa silla salvaescaleras
ser mayor y vivir con independencia en casa soluciones mobilidad

 

Finalment, és important tenir en compte que l’impacte financer i emocional de remodelar una casa o de cambiar-se a una altra casa, és significativament superior al d’instal·lar una cadira pujaescales.

 

×