Mites falsos sobre les cadires pujaescales


Mites sobre les cadires pujaescales

A Farré Accessibilitat us volem nombrar alguns mites falsos sobre les cadires pujaescales.

 

Els pujaescales porten ja molts anys en el mercat, però encara existeix molt desconeixement sobre ells i alguns mites o idees que no s’ajusten a la realitat. En Farré Accessibilitat us volem comptar alguns mites falsos sobre les cadires pujaescales.

Mite: Necessito un pujaescales, però no puc tenir-ho perquè la meva escala té corbes

Hi ha moltes persones que creuen que una cadira elevadora només es pot instal·lar en escales rectes. No obstant això, hi ha diferents models de cadires que poden instal·lar-se en una escala que tingui corbes, girs i/o descansos intermedis. Aquests tipus de cadires pujaescales es coneixen com a cadires pujaescales corbes. Per a encaixar correctament el riell en una escala d’aquest tipus, es realitzen els mesuraments oportuns i es construeix un riell a mesura que s’ajusti perfectament a la teva escala.En Farré Accessibilitat comptem amb la Cadira pujaescales Flow2, que s’adapta perfectament a aquesta mena de necessitats.

mitos falsos sobre las sillas salvaescaleras escaleras caracol

Mite: Només les persones grans utilitzen pujaescales

La majoria de les persones que usen cadires pujaescales són persones grans, però no tots els usuaris de cadires són persones majors. De fet, una cadira elevadora pot ser molt útil per a una persona de qualsevol edat que pugui haver experimentat una lesió significativa o que tingui un problema i no pugui usar les escales amb seguretat a casa.

 

Mite: Les cadires elevadores es fixen sempre a la paret

Encara que depèn de la mena d’escala i de les necessitats d’instal·lació, normalment el riell d’un pujaescales no està subjecte directament a la paret quan s’instal·la en una escala. Se sol ancorar a l’escala i pot recolzar-se en la paret, en la barana de l’escala o sense suports. Depèn del model i les necessitats del client.

mitos falsos sobre las sillas salvaescaleras fijan pared

 

Mite: Una cadira pujaescales ocuparà tota la meva escala

La majoria de les escales tenen més que suficient espai per a instal·lar un pujaescales. Després d’instal·lar la cadira, encara hi haurà espai per a pujar i baixar les escales a peu si és necessari. Els braços, el seient i el reposapeus de la cadira es poden plegar en els replans superior i inferior de l’escala, creant així espai per a poder usar les escales sense problemes.

mitos falsos sobre las sillas salvaescaleras escaleras ocupan espacio

 

Mite: Les cadires pujaescales funcionen únicament endollades a la xarxa elèctrica

Moltes persones creuen que si hi ha algun tall de llum es poden quedar embussats en les escales. Encara que és necessari que hi hagi una presa de corrent estàndard en la part superior o inferior de les escales perquè es carregui, el pujaescales funciona amb bateria que es recarrega en cada parada, tant en la part superior com inferior de l’escala.

mitos falsos sobre las sillas salvaescaleras funcionan electricidad

 

Mite: Per a usar un pujaescales, has d’entrar i sortir des d’un graó de l’escala

Pujar-se i baixar-se d’una cadira pujaescales és fàcil i segur. En la part superior dels graons, el seient gira per a permetre una entrada i sortida segura en el replà superior de les escales. En la part inferior, el riell s’estén fins al pis, la qual cosa permet una entrada/sortida igualment segura en el replà inferior. Mai hauràs de sortir o entrar per un graó.

 

Mite: Un pujaescales significa renunciar a la independència

Encara que hi ha persones que creuen que la instal·lació d’un elevador d’escales reduirà la seva independència. Resulta que és exactament el contrari. Si les escales s’estan tornant insegures, la instal·lació d’una cadira pujaescales restaurarà la independència i la seguretat. Un elevador d’escales proporciona independència perquè li permet continuar usant amb seguretat les escales de la seva llar.

mitos falsos sobre las sillas salvaescaleras escaleras independencia

×