Què són les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores?


cadires salva escales

Cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

Les cadires salva escales, cadires elevadores, cadires elèctriques per a pujar escales o cadires elevadores per a pujar escales són la solució ideal per a persones majors o persones amb mobilitat reduïda que puguin precisar d’algun elevador per a eliminar les barreres arquitectòniques.

El gran avantatge de les cadires puja escales és que aquest tipus de salva escales es poden instal·lar tant en escales estretes com empinades. Una vegada plegada, la cadira elevadora ocupa molt poc espai i, a més, el cost de la seva compra és relativament baix en comparació amb altres dispositius d’aquest tipus destinats al transport de persones.

Encara que portin molts anys en el mercat, les cadires salva escales autopropulsades continuen sent un producte relativament nou i desconegut al nostre país, motiu pel qual un petit nombre de persones sap què és exactament una cadira salva escales i com pot ajudar-lo en la seva problemàtica amb les escales.

Per a donar una idea aproximada de què és, podem assemblar el seient a una cadira normal, units a un carro motor que fa la funció de pujar i baixar a través d’un raïl ancorat en el sòl.

 

Característiques de les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

El salva escales es pot controlar amb un control remot o amb un interruptor (joystick) situat en el dispositiu, generalment en el reposabraços (dret o esquerre).

sillas sube escaleras joystick ergonomico

 

Per a augmentar la seguretat dels passatgers durant la conducció, el puja escales està equipat amb cinturons de seguretat (segons el model, aquests poden ser els denominats cinturons multipunt) i un conjunt complet de sensors que detenen el salva escales quan es troba un obstacle.

sillas sube escaleras cinturon seguridad ergonomico

 

La cadira elevadora disposa d’un seient, reposabraços i reposapeus abatibles (plegables); gràcies a això, quan no està en ús, ocupa molt poc espai en les escales, la qual cosa permet el seu ús normal. Quan està plegada, l’escala té aproximadament 34 cm de gruix; fins i tot en escales estretes, d’aproximadament 80 cm d’ample, hi ha suficient espai per a caminar.

sillas sube escaleras plegado

 

Les cadires salva escales poden ser instal·lades no solament en cases particulars, sinó també en llocs públics, com a escoles, clíniques i punts de servei. També aquí poden complir amb èxit la tasca de reduir la barrera arquitectònica.

 

Models de les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

Dels diferents models que tenim, volguéssim destacar tant el model Flow X com la família de salva escales HomeGlide.

Cadira puja escales Flow X

Està pensada per a un moviment fluid, el puja escales ofereix un alt nivell de comoditat, seguretat i disseny. És la millor solució per a escales estretes i empinades fins a 72è en les quals la cadira se cenyeix perfectament al raïl per a permetre el transport de passatgers. Combina la innovació amb la funcionalitat, és nostre salva escales d’un raïl corb més complet. A més s’instal·la sobre la seva escala, no en la seva paret, la qual cosa permet una instal·lació ràpida i amb una alteració mínima de la seva llar.

sillas sube escaleras flow X

 

Cadira puja escales Homeglide, per a escales rectes d’interior

Pensades per a salvar trams d’escales rectes. Aquestes cadires puja escales constitueixen un sistema d’elevació senzill, còmode, pràctic i, per descomptat, segur. Es tracta d’una cadira elevadora molt versàtil que ofereix moltes possibilitats en trams rectes per a donar el màxim benefici a un preu molt ajustat.

sillas sube escaleras homeglide

 

Cadira puja escales HomeGlide Extra, per a escales rectes d’interior

És la solució perfecta per a escales rectes d’interior, per a totes les necessitats i amb més prestacions que el salva escales HomeGlide, com per exemple regulació d’altura i gir automàtic en la part superior. Aquestes cadires puja escales constitueixen un sistema d’elevació senzill, còmode, pràctic i, per descomptat, segur.

sillas sube escaleras homeglide extra

 

cadira puja escales HomeGlide Exterior, per a escales rectes d’exterior

És la solució perfecta per a escales rectes d’exterior, per a totes les necessitats i pressupostos. Combina totes les característiques i la funcionalitat de la HomeGlide interior amb l’avantatge de permetre la seva instal·lació en exteriors.

sillas sube escaleras homeglide exterior

 

Beneficis de les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

Aquestes cadires són molt fàcils d’usar, al mateix temps que brinden a l’usuari una gran comoditat i seguretat mentre es mou. El seient i el sistema de control són molt ergonòmics i satisfan fàcilment les expectatives de les persones amb diverses malalties.

Amb una cadira elevadora podrà gaudir de tranquil·litat i independència ja que pot ser transportat fàcilment d’un pis a un altre amb només pitjar un botó.

A més, quan no està en ús, pot usar el control remot per a enviar la cadira elevadora a un altre pis i fora de la seva vista. Això significa que no hi ha cap raó per a no gaudir de totes les àrees del seu habitatge de manera segura i sense haver de dependre d’altres persones.

La cadira elevadora l’ajudarà a mantenir-se segur mentre es mou i elimina el risc d’ensopegar amb un objecte, relliscar-se, marejar-se o cansar-se sobtadament, així com el de perdre’s un graó.

Les cadires salva escales vénen amb una bateria de suport en cas que hi hagi un tall d’energia en l’àrea, la qual cosa garanteix que mai es quedi encallat. També s’inclou un seient giratori per a facilitar l’aterratge.

Si es troba entre les persones que resideixen en una casa de dos pisos, una de les millors modificacions que pot haver fet a la seva llar seria la instal·lació d’un salva escales. És assequible, segur i pràctic. A més, en instal·lar aquesta cadira elevadora, està invertint en millor accessibilitat, salut i tranquil·litat.

Un altre avantatge d’una cadira elevadora és que no està necessàriament restringida per al seu ús en interiors. Si té un pati, terrassa o pòrtic amb graons i escales en el front, pot ser convenient i en alguns casos necessari la instal·lació d’un elevador d’escales per a exterior.

Preu de les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

Una altra qüestió que sovint ens pregunten és quin preu té la instal·lació d’una cadira elevadora.

En primer lloc, la forma de les escales i la seva longitud són clau. Si la seva escala és recta, el preu de la seva cadira elevadora serà més baix que el d’una escala corba.

Quant a la longitud de les escales, com més curtes siguin, millor serà el preu. Per què? En aquest cas, tindrem menys metres de raïl, la qual cosa suposa un estalvi per al client. Sobre les escales amb corbes, el cost total del dispositiu també estarà influenciat pel número i tipus de corbes i parades intermèdies totals.

Instal·lacions de les cadires puja escales, cadires salva escales o cadires elevadores

Com es podrà apreciar en les diferents instal·lacions realitzades, la cadira salva escales es podrà instal·lar tant en escales rectes, corbes, en forma d’espiral i amb un angle d’inclinació pronunciat de fins a 70 ° i en espais estrets amb un ample de vol mínim de 610 mm.

El muntatge en si no és invasiu, no requereix d’un treball preparatori i porta aproximadament un sol dia. El color de la tapisseria i els riells es poden adaptar a les necessitats del client, de manera que el dispositiu encaixa perfectament en l’entorn com un camaleó. Certificats i provats d’acord amb els més alts requisits de seguretat, els puja escales garantiran una total independència per a tots els membres de la llar.

Totes les cadires salva escales ofertes per Farré Accessibilitat estan fabricades de manera sòlida i segura, gràcies als raïls i rodes estables, garantint un funcionament de manera fiable durant molts anys.

sillas sube escaleras instalacion silla salvaescalera homeglide exterior
sillas sube escaleras instalacion silla salvaescalera homeglide

 

×