Quin és el futur de les cadires elevadores?


T’imagines quin serà el futur de les cadires elevadores?

 

cual es el futuro de las sillas elevadoras

 

La primera cadira elevadora va ser dissenyada i posada en funcionament en 1920 per C. c. Crispin. De fet, es diu que el rei Enric VIII va usar una cadira elevadora!

És segur dir que les cadires elevadores han recorregut un llarg camí des del disseny de Crispin en 1920. Vull dir, no ho té tot? La tecnologia ha revolucionat completament el món en el qual vivim i les cadires elevadores han evolucionat al seu costat. El que una vegada va ser un sistema de cordes i corrioles a la manera antiga, ara és un equip alimentat per electricitat que pot portar-te d’un pis a un altre (sense importar la forma de les teves escales) amb només pitjar un botó.

Les cadires elevadores modernes no vénen en una sola forma i estil. Hi ha cadires elevadores rectes per a escales simples i cadires elevadores corbes per a escales que tenen una corba en elles. Pot ajustar el seu seient, controlar-lo de manera sense fil i la seva seguretat està garantida gràcies a l’abundància de funcions de seguretat instal·lades.

Quan el rei Enric VIII va utilitzar per primera vegada un sistema similar i Crispin va crear la primera cadira elevadora comercial, creus que s’haurien imaginat els dissenys moderns que tenim avui dia? La resposta més probable és no. Però avui dia, amb la velocitat a la qual la tecnologia està creixent, podem imaginar-nos aproximadament com serà el futur de les cadires elevadores.

Llavors, com podrien ser les cadires elevadores en el futur? Quines característiques falten actualment que podrien afegir-se? Aquí et donem algunes idees.

El futur de les cadires elevadores

Portar a diverses persones

Actualment, només una persona pot usar una cadira elevadora alhora. Podrien les futures cadires elevadores suportar el pes de dues persones? Encara que aquesta no és una funció essencial i buscada, podria ser pràctica per a algunes persones. Per exemple, aquells amb discapacitats que necessiten que algú se sent al seu costat per raons d’estabilitat i salut.

Més seguretat

Les cadires elevadores modernes estan dissenyades per a ser segures per als usuaris, però les futures cadires elevadores podrien proporcionar encara més protecció. Què passa si un nen intenta usar la seva cadira elevadora mentre està fora de la vista i es lesiona greument en ella? Per a evitar que això ocorri, les futures cadires elevadores podrien venir amb alguna mena de codi d’accés o sistema de reconeixement perquè només l’usuari (o ajudant) al qual van dirigides pugui operar-les.

 

Adequat per a cadires de rodes

Els usuaris de cadires de rodes que necessitin usar una cadira elevadora probablement hauran de dependre de l’ajuda d’una altra persona per a usar-la. Això limita la seva independència i pot fer-los sentir com una càrrega per als seus sers estimats. No seria més fàcil si el puja escales pogués portar-los en la seva cadira de rodes? Tal vegada en lloc d’una cadira de rodes, podria haver-hi una petita badia en la qual es pugui ficar la cadira de rodes. D’aquesta manera, podrien protegir-se a si mateixos i simplement sortir quan arribin al cim (o a la part inferior).

Les cadires elevadores podrien ser completament reinventades. En lloc de la típica cadira elevadora, s’estan produint dissenys que en realitat s’assemblen a una cadira elevadora. Això semblaria un ascensor sense necessitat d’un buit. Podria abordar un parell dels problemes esmentats, ja que els usuaris de cadires de rodes podrien utilitzar-lo, igual que diverses persones alhora.

Considerant la quantitat de cadires puja escales que han evolucionat en les últimes dècades, només continuaran avançant. El futur de les cadires elevadores s’assemblarà a algun dels conceptes anteriors, o oferiran una cosa completament diferent? Tot el que podem fer és esperar a veure què ens ofereix el futur!

×