Rutes per a persones amb mobilitat reduïda


Alguns racons de Barcelona mereixen una visita. No obstant això, algunes zones de Barcelona són un malson per a persones amb mobilitat reduïda, sobretot si parlem del Barri Gòtic de Barcelona.

 

rutas para personas con movilidad reducida

 

Si camineu amb l’ajuda d’un bastó, aneu en cadira de rodes, o bé us cansa estar parats i dempeus però no voleu perdre-us les activitats que ofereix la ciutat, hi ha ruta per a conèixer el “cor” de Barcelona.

Per a facilitar les coses es va pensar una ruta específica per la ciutat per a aquesta classe d’usuaris, i a més és una ruta en el Barri Gòtic.

Easy Walking Tour Gòtic

Es tracta de Easy Walking Tour Gòtic, que organitza una visita pel barri Gòtic d’una hora i sense barreres arquitectòniques, que també es va fer realitat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

La iniciativa, impulsada pel programa Barcelona Sustainable Tourism, realitza sortides el primer i el tercer divendres de cada mes. És un recorregut d’una hora amb totes les explicacions històriques però sense barreres arquitectòniques. L’itinerari ha estat ideat per als usuaris de cadires de rodes o que es desplacen amb dificultats.

 

rutas para personas con movilidad reducida barcelona

 

Gemma Llobet, Turisme Sostenible

Oferim rutes adaptades si ens ho demanen, el que jo crec que és la gran novetat en aquests moments és que sigui una ruta regular.

Es fa el primer i tercer divendres de cada mes en dues sessions garantides. A les 10 en anglès i a les 12 en català i castellà. Una ruta anomenada Easy Walking Tour Gòtic que té un cost de 13,5€. Encara que s’apunti una sola persona, la trajectòria està garantida, el màxim són 10 participants. Aquesta és l’adaptació d’una ruta que ja s’ofereix i que ha dissenyat la guia experta en temes d’accessibilitat Maria José Ania.

Maria José Ania, guia de la ruta

El recorregut és més curt, la durada és més curta. Enlloc de dues hores és una hora, no hi ha barreres arquitectòniques i veiem el que és realment el cor de Barcelona i els tres punts neuràlgics d’aquest cor: el centre polític, aquí, la plaça de Sant Jaume, el centre religiós, el pla de la catedral i el centre històric per excel·lència que és la plaça del Rei.

Itinerari: Plaça Sant Jaume, carrer del Bisbe, Pla de la Catedral, carrer dels Comtes, Plaça Sant Iu, Plaça del Rei, carrer Llibreteria i Plaça Sant Jaume.

Turisme de Barcelona ja està treballant en el desenvolupament de més rutes regulars accessibles i de diferents versions de tours per a altres col·lectius com a persones amb ceguesa o visió reduïda i persones que utilitzen el llenguatge de signes, que ara com ara es poden realitzar a mesura sota petició.

 

 
×