Solucions d’accessibilitat als edificis


Eliminació de barreres arquitectòniques als edificis

Anem a veure com podem millorar l’accessibilitat per a persones d’edat avançada o amb problemes de mobilitat en edificis existents instal·lant ascensors, plataformes elevadores verticals o plataformes puja escales per a supressió de barreres arquitectòniques en comunitats de propietaris i veïns.

Existeix una àmplia gamma de productes per facilitar la supressió de les barreres arquitectòniques, tant plataformes puja escales per a trams rectes o corbs, plataformes elevadores i ascensors.

A Farré Accessibilitat tenim una llarga experiència en el sector i ens dediquem a solucionar problemes d’accessibilitat eliminant barreres arquitectòniques.

 

Quin és la millor solució per millorar l’accessibilitat en edificis?

La construcció dels edificis ha de ser útil i còmoda, i les escales són una molesta barrera arquitectònica per a persones amb problemes de mobilitat reduïda o edat avançada.

L’accés al portal és necessari que sigui accessible, però de vegades ens trobem amb:

Barreres arquitectòniques per a persones d’edat avançada o amb problemes de mobilitat
Per accedir a l’ascensor s’ha de pujar esglaons des del carrer
A l’edifici viu gent gran o amb problemes de mobilitat que no pot pujar escales

 

Llavors, quin és la millor solució per millorar l’accessibilitat en edificis?

 

 

Opcions per millorar l’accessibilitat en edificis

Les opcions per millorar l’accessibilitat i eliminar barreres arquitectòniques en una comunitat de veïns són:

1. Baixar l’ascensor a cota zero
2. Instal·lar una plataforma elevadora vertical
3. Instal·lar una plataforma  puja escales

 

1. Accessibilitat a l’edifici baixant l’ascensor a nivell de portal o fins i tot a nivell de carrer

 

ascensor gulliver
ascensor cota calle

 

Instal·lant un ascensor a nivell zero del portal és la solució menys econòmica, però, una vegada realitzada l’obra, resulta molt còmoda per a l’accés als usuaris d’una comunitat de propietaris. Consisteix a perllongar el recorregut de l’ascensor cap avall, fins a arribar al sòl del portal.

Instal·lant un ascensor a nivell de carrer és una altra de les solucions.
Depenent de les necessitats i especificacions, l’ascensor Gulliver es pot instal·lar en pocs dies. Gràcies al seu disseny modular es pot instal·lar en gairebé qualsevol edifici, ja sigui en interiors o a l’aire lliure amb treballs de construcció mínims.

Amb la instal·lació de l’ascensor Gulliver aconseguim:

Solucions a mida.
L’ascensor Gulliver està disponible en una varietat de grandàries i configuracions de cabina i entrades, per la qual cosa és una solució ideal per a una casa o edifici on l’espai és reduït. 
Una selecció d’opcions de disseny inclouen una gamma de colors RAL, acabats de parets i sòls i dissenys de sostre per assegurar una consonància perfecta amb l’arquitectura circumdant.
Instal·lació ràpida.
Depenent de les seves necessitats i especificacions, l’ascensor Gulliver es pot instal·lar en pocs dies. 
El disseny modular suposa que es pot instal·lar en gairebé qualsevol edifici, ja sigui en interiors o a l’aire lliure amb treballs de construcció mínims.
Seguretat.
Gulliver compleix amb la Directiva Europea sobre màquines 2006/42/CE. Posseeix els certificats CE i TÜV. Funciona mitjançant accionament constant que dóna el control total a l’usuari durant un viatge entre pisos. 


 

A favor:
Accés còmode i directe a l’ascensor, des del mateix nivell del carrer.
L’estructura, panells i portes de l’ascensor Gulliver es poden dissenyar per estar d’acord amb el seu entorn.
Una vegada realitzada l’obra, resulta molt còmoda per a l’accés als usuaris d’una comunitat de propietaris.

En contra:
Cal fer bastant obra i és l’opció que requereix major inversió econòmica.

 

2. Suprimir les barreres arquitectòniques amb una plataforma elevadora

 

plataforma elevadora ergon
plataforma elevadora vertical

 

Una plataforma elevadora és una plataforma que s’eleva sobre si mateixa. És com un petit ascensor, encara que està completament obert i té limitacions quant a l’altura que pot recórrer.

A Farré Accessibilitat et recomanem la plataforma elevadora de curt recorregut Ergon, és perfecta per superar els desnivells verticals.
Està destinada a eliminar barreres arquitectòniques i millorar la mobilitat de persones als edificis.

La plataforma elevadora de curt recorregut Ergon s’adapta a qualsevol necessitat arquitectònica. És de baix consum energètic, a més la seva instal·lació és ràpida, neta i sense necessitat de realitzar obres. El recorregut màxim és de 3 metres la qual cosa és perfecte per instal·lar en edificis amb entresòls que pretenen adaptar-se a la normativa. És apta tant per a gent gran o amb problemes de mobilitat.

Una altra dels avantatges que suposa apostar per aquest tipus de plataforma elevadora, quan l’entrada ho permet, és que no és necessari disposar de molt espai per a la seva instal·lació. Amb amb prou feines 10 centímetres és suficient per al fossat. En cas que no els hi hagi, es pot salvar aquesta distància instal·lant rampes a mesura de la solució d’accessibilitat.

Aquesta solució és més assequible que l’anterior.
Una plataforma elevadora permet salvar el tram d’esglaons entre portal i l’ascensor amb una instal·lació més ràpida i econòmica que baixant l’ascensor al nivell del portal.

 

A favor:
La solució és més econòmica que baixar l’ascensor a cota del carrer.
L’aparell és fàcil d’usar per una persona en cadira de rodes.
És de baix consum energètic, a més la seva instal·lació és ràpida, neta i sense necessitat de realitzar obres.

En contra:
De vegades cal realitzar una mica d’obra, com demolir un tram de escala per situar la plataforma elevadora.

 

3. Suprimir les barreres arquitectòniques amb una plataforma puja escales

 

plataforma  puja escales supra
plataforma  puja escales

 

Les plataformes puja escales estan dissenyades per a les persones que es desplacen en cadira de rodes o amb la mobilitat reduïda, s’adapten a gairebé tots els tipus d’escales siguin de tram recte, amb corbes o amb replans.

A Farré Accessibilitat et recomanem la Plataforma puja escales Supra, una Plataforma puja escales inclinada, avançada en disseny i ergonomia, creada per complir amb les necessitats de clients que demanden el millor en comoditat i qualitat.
.
Està dissenyada per al seu ús en qualsevol tipus d’escala: corba, recta amb un canvi de pendent, amb diversos replanells i de caragol. És la solució perfecta per superar les barreres arquitectòniques i fer que el seu edifici sigui accessible per a tots.

En el cas de trams d’escala rectes, a Farré Accessibilitat et recomanem la Plataforma puja escales Supra Línia és perfecta per salvar recorreguts sense girs i de pendent constant. Aquesta plataforma és el model idoni per instal·lar en escales rectilínies sense canvis de pendent. Està dissenyada per al seu ús en una escala recta amb una inclinació constant.

Les plataformes puja escales poden ser manejades pels usuaris de forma autònoma.
Els comandaments amb joystick o botons es col·loquen en cada extrem de l’escala. En llocs públics recomanem els comandament. Normalment està muntada en la paret, però quan no hi ha paret propera pot instal·lar-se un pal fix.
Amb el comandament remot, l’usuari pot portar el comandament durant el trajecte o pot deixar-se en mans d’una tercera persona i utilitzar-ho com a control auxiliar.
Poden ser usades també per persones que vagin dempeus (amb crosses, per exemple) subjectant-se a les baranes de seguretat de la plataforma.

 

A favor:
Disseny ergonòmic. La Plataforma puja escales Supra té un disseny ergonòmic avançat i ha permès desenvolupar una de les plataformes puja escales inclinades més còmoda i segura del mercado.el comandament fàcil d’utilitzar o els botons opcionals permeten que la plataforma pugi i baixi les escales de forma segura i amb el mínim esforç de l’usuari.
Compacta i discreta. A causa del seu perfil fi, la Plataforma puja escales Supra ocupa poc espai en l’escala quan no s’usa. La possibilitat de triar el tipus d’estacionament i la grandària de la plataforma la fa perfectes per a edificis on l’espai és reduït.
La seguretat dels nostres clients és el més important per aquesta raó la Plataforma puja escales Supra està certificada amb la Directiva Europea sobre màquines 2006/42/CE. 
Està equipada amb dispositius anti impacte i de seguretat anti atrapament que paren la plataforma immediatament si es troba amb una obstrucció en l’escala.
Es pot afegir un dispositiu de sobrecàrrega per complir amb la normativa europea EN 81-40.
La instal·lació és ràpida.
No requereix d’obra.
Només es necessita un endoll a prop per connectar la màquina.
El seu consum és similar al d’un electrodomèstic normal i corrent.

En contra:
La seva velocitat d’ascens és més lenta que una plataforma vertical, per seguir el recorregut de la inclinació de les escales.

 

 

×