Plataformes elevadores


Instal·lacions realitzades per Farré per a millorar l’accessibilitat mitjançant plataformes elevadores.

Una plataforma vertical és un tipus d’ascensor que es mou de forma vertical, mitjançant el qual és possible transportar a una persona en cadira de rodes. L’elevador vertical pot desplaçar-se un desnivell de fins a 3 metres d’altura. Segons el model específic, la capacitat d’elevació de les plataformes varia de 180 a 385 kg.

La instal·lació d’una plataforma elevadora sovint es realitza al costat del balcó o terrassa, però també és molt freqüent la seva instal·lació en entrades en edificis (quan aquests tenen escales tant interiors com exteriors) o en buits d’escales de màxim una altura. Aquesta solució se sol utilitzar quan és impossible instal·lar una plataforma a través de les escales i és necessari trobar una altra forma d’entrada de la persona al seu domicili.

Aquest tipus d’ascensors també són una bona opció per a superar barreres arquitectòniques en una situació en la qual l’escala és massa estreta per a instal·lar un altre dispositiu. Molt sovint, un elevador vertical pot ser un gran complement per a una plataforma puja escala o una cadira pujaescales.

L’exemple d’instal·lació que us mostrem en la nostra web, consisteix en una plataforma elevadores model Ergon instal·lat en el vestíbul d’una comunitat de veïns.

×